Tilbehør til hotdogs

Tilbehør til hotdogs

Vi har udviklet nye, spændende toppings, sauces og graniture til at skabe en ægte gourmet hotdog. Se opskrifter herunder.

Fremgangsmetode

Find ingredienserne til de forskellige tilbehør og toppings ude til venstre, og fremgangsmetoderne herunder. Og gør dig så klar til nye smagsoplevelser i en verden af gourmet. Rigtig god fornøjelse.

 1. Syltede bok choy: Sæt sukker, salt og eddike til at koge til en syltelage i ca. 10 min. Hæld derefter syltelagen over bok choyen og chilien. Den kan hældes over enten varm eller kold. Ved kold lage skal den helst stå 3 timer eller længere, og ved varm i ca. 1 time.
  NB: Ved kold lage fremstår farverne mere klare.

 2. Mangosalsa: Kom alle de andre ingredienserne i en gryde og kog det op. Tilsæt halvdelen af mangoen og lad det stå og småsimre i 10 min. Vend det sidste mango i og sæt det på køl til det er koldt.

 3. Kokossennep: Kom alle ingredienser – på nær sennepspulver – i en gryde og kog det indtil det er reduceret til ca. halvdelen. Sigt mælken og rør sennepspulver i, og sæt det så på køl i minimum 3 timer.

 4. Ristede majs: Rist majsen i olien indtil de er godt gyldne og sprøde - smag dem til med med salt inden servering.

 5. Ovnbagte tomater: Vend tomaterne i en skål sammen med resten af ingredienserne. Læg dem på en bageplade, og bag dem ved 105°C i minimum 3 timer. Lad dem herefter køle ned og put dem så i en lufttæt beholder til opbevaring sammen med olie som dækker tomaterne.

 6. Gul, grov ketchup: Rist hvidløg, løg og rosmarin af ved høj varme. Tilsæt de hakkede tomater og vend det rundt et par gange. Tilsæt herefter eddike og honning og lad det småsimre i 5 min. Smag ketchuppen til med salt og peber og server den helt kold.

 7. Syltede gulerødder: Sæt ingredienserne til syltelagen over at koge, og tilsæt så gulerødderne. Lad det trække i minimum 15 minutter.

 8. Ristede blomkål: Kom blomkålen på en bageplade og drys med salt og peber. Bag den i 12 minutter ved 180°C, og lad den herefter afkøle. Når blomkålen er kold, kommes den i en beholder med køkkenrulle i.

 9. Rugbrøds- og løgcrumble: Blend de to løg til en ensartet masse og bland det sammen med salt og det revede eller blendede rugbrød. Rør det rundt til det ligner tykt øllebrød. Bag det i ovnen på 150°C i ca. 20 minutter, eller til det er helt sprødt. Bræk det endeligt i små stykker, så det kan drysses på hotdoggen.
  NB: Du kan også tilsætte andre krydderier såsom chili og timian.

 10. Kartoffel-aioli: Pisk æggeblommerne sammen med salt til de er hvide og seje. Tilsæt sennep og pisk igen. Tilsæt olien lidt ad gangen i en meget tynd stråle, mens du pisker. For meget olie på en gang vil få mayonnaisen til at skille. Bliv ved med at piske, til du har brugt alt olien, og det er blevet til mayonnaise. Pres hvidløgsfeddet i og kom kartoffel i mayonnaisen og pisk det ud i.

 11. Rabarber kompot: Kom alle ingredienserne til syltelagen i en gryde og lad det koge op. Tilsæt rarbarber og lad det koge i 3 minutter. Kom til sidst det hele i en beholder og lad det trække i 1 time på køl.

 12. Ristede portobellosvampe: Rist svampeternene sprøde på en pande. Drys dem med salt og peber og lad dem dryppe af på et stykke papir. 

 13. Fennikelcrudite: Det snittede fennikel kommes i isvand i 30 sekunder, hvorefter den dryppes af for vand inden brug.

 14. Sprøde løgringe: Skræl løget. Brug et mandolinjern til at skære det i helt tynde skiver, og læg dem på em plade med bagepapir. Drys med salt og bag løgringene i en ovn på varmluft ved 140°C i ca. 30 minutter til de er helt sprøde. Lad dem køle helt af, og kom dem i en beholder med lidt køkkenrulle i.

 15. Majs og asparges creme: Bland alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.

 16. Syltede rabarber: Sæt sukker, salt, peber, laurbær og eddike over at koge til en syltelage i 10 minutter. Kom rabarberstrimlerne eller skiverne i en skål og hæld lagen henover. Lad det trække og afkøle i minimum 2 timer.

 17. Stuvet blomkål: Start med at sætte fløden over at simrekoge i ca. 10 minutter. Tilsæt 50 g blomkålsrester og lad det simre i 5 minutter. Blend blomkålen og smag til med salt og peber. Tilsæt det sidste blomkål i små buketter og lad det trække i 15 minutter.

 18. Portobelloketchup: Hak svampene groft, og rist dem af ved høj varme til de har fået en god mørk-gylden farve. Tilsæt hvidløg, løg, timian og rosmarin og vend det rundt til det dufter af ristede hvidløg. Tilsæt de hakkede tomater, honning og eddike og lad det koge ved middel varme under omrøring i ca. 10 minutter. Blend det hele og smag til med salt og peber. Ketchuppen kan både serveres varm og kold.